rekord

2021.03.19. 18:06

Jelentősen nőtt a jelentkezők száma a PTE szekszárdi karán

Szepesi László

2020.02.11 Szekszárd, A Szekszárdi PTE KPVK épületében sajtótájékoztatót tartott DR Szécsi Gábor tanszékvezető és DR habil Kocsis M.Miklós a Magyar Művészeti Akadémia és Módszertani Kutatóintézmények igazgatója. Fotó: Makovics Kornél Tolnai Népújság képen: DR Szécsi Gábor tanszékvezető

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a jelentkezők száma a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. Az Oktatási Hivatal információja szerint 1418-an jelentkeztek a kar szakaira, ebből 421-en ezt az első helyen jelölték meg. Ez majdnem 40 százalékos növekedést jelent, és ezen belül ilyen arányban nőtt azoknak a száma is, akik ezt a kart az első helyen jelölték meg.

Az előző évhez képest kiemelkedő eredményt – amely egyébként a Pécsi Tudományegyetem valamennyi kara között a legjobb – új szakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el, mondta prof. dr. Szécsi Gábor, a kar dékánja.

A hazai pedagógusképző intézmények körében kiemelkedőnek számító eredmény egyaránt érinti a kar szekszárdi és a pécsi képzőhelyét is, az mindkét képzőhely látványos megerősödését hozza majd.

Borítóképen: prof. dr. Szécsi Gábor, a kar dékánja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában