Víziállás létesült

2021.03.23. 18:04

Elkészült a „közösségi móló” a tolnai Felső-holtágon

Elkészült a Tolnai Horgász Egyesület új közösségi mólója, a bárka és a Mádi-Kovács-zsilip közötti részen – tájékoztatott Németh István.

S. K.

Forrás: Beküldött fotó

Az egyesület elnöke elmondta: a víziállás létesítésének fő célja a tolnai Felső-holtág város alatti, leg­frekventáltabb szakaszán a kulturált csónakelhelyezés biztosítása.

A stégépítést hosszú engedélyezési folyamat előzte meg. A tolnai önkormányzat rendelete alapján a holtágon kizárólag közösségi célú víziállást lehet létesíteni, az legfeljebb húsz négyzetméteres lehet, a bejárót nem számítva. A faddi szakember által épített új móló ennek megfelelően húsz négyzetméteres, a bejáró hat méter hosszú, egy méter széles.

A stég szélein a móló szintje alatt negyven centivel „lépcső” fut körbe, így az idősebb horgászok is könnyebben be tudnak szállni a csónakba. A stég biztosítja legalább két halőri csónak kikötését, ezen felül további mintegy tizenkét csónak elhelyezésére ad lehetőséget. A jelenlegi igényeket ez a „kapacitás” ki tudja elégíteni. A móló belső, vízhez közeli élére nem lehet csónakot kötni, még gondolkoznak rajta, hogy onnan esetleg horgászni lehessen majd. A közösségi víziállás mintegy 2,5 millió forintba került. A korszerű, igényes stég váza horganyzott acélból készült, borítása WPC.

A tolnai horgászok korábbi nagyon rossz állapotban levő mólóját már hosszú évek óta nem használják. A tervek szerint a közeljövőben a víziállást kiemelik a vízből.

Borítóképünkön: alacsony vízállás esetén is könnyű lesz ki- és beszállni a csónakba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában