Telefonon kell kérni ebédet a gyereknek

Mint már megírtuk, a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt mától rendkívüli szünet van az óvodákban, s az általános iskolák is áttértek a digitális munkarendre. Azok az iskolások, óvodások, akik otthon maradnak, szerdától az ebédet a higiéniai előírásoknak megfelelően eldobható csomagolásban kapják.

Szepesi László

20210305 Szekszárd A koronavírus járvány harmadik hullám első szakaszában bevezetett szigorítás előtti utolsó munka nap a Babits Mihály Általános Iskolában. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Tekintettel arra, hogy vannak családok, ahol a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldott, mert a szülők dolgoznak és nincs kéznél nagyszülő vagy más segítség, a szülő, törvényes képviselő kérésére az óvodában, iskolában gondoskodnak a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről, s ott a gyermekek a szokásos módon ebédet is kapnak. Minderről a megyeszékhely polgármesteri hivatala részletes közleményt adott ki.

Szekszárdon azok az iskolások, óvodások, akik otthon maradnak, szerdától az ebédet a higiéniai előírásoknak megfelelően eldobható csomagolásban kapják, tehát nincs szükség éthordóra. Ezeket az ebédcsomagokat a Babits, a Baka, a Dienes és a Garay általános iskolákban lehet átvenni 11 és 13 óra között, ha a szülő az erre vonatkozó igényt az alábbiakban közölt telefonszámokon a gyermek neve, az óvoda, iskola, valamint a csoport vagy osztály megjelölésével az első elvitelt megelőző napon délelőtt 9 óráig bejelenti.

Abban az esetben, ha a szülő több különböző intézménybe járó gyermeke számára kéri az ebédet, és az átvételre emiatt különböző helyeken kerülne sor, jelezze ezt a rendeléskor, és biztosítják az egy helyen történő átvételt.

Az igényt a következő telefonszámokon lehet bejelenteni:

Szekszárdi 2. Számú Óvoda-Bölcsőde, Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten, Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma: 0620/274-3534.

Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda: 0674/512-061.

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szekszárdi Garay János Gimnázium, Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, PTE Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégium: 0620/274-3410.

Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola, Szekszárdi Baka István Általános Iskola, Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, EGYMI Általános Iskolája (Szivárvány Iskola): 0620/274-3243 és 0620/274-3410.

A további információk, illetve a polgármesteri hivatal teljes közleménye elolvasható itt.

Borítóképünk: Pénteken még benépesült a szekszárdi Babits iskola ebédlője, szerdától ebédcsomagot kaphat a diák, ha igénylik neki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában