Tovább súlyosodott a járványhelyzet Tolnában

Az egy nappal korábbinál is több új esetet regisztráltak Tolnában. Ezzel megyénkben már közel 11 ezerre nőtt a fertőzéssel regisztráltak száma a járvány kezdete óta.

TEOL

Koronavírus-teszthez vesznek mintát egy nő szájüregéből a Dombóvári Szent Lukács Kórházban kialakított szûrőállomáson 2020. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Tavaly április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. A legfrissebb, péntek délelőtti adatok szerint Tolnában 10829-ről 10996-ra nőtt a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta Tolnában.

Vagyis megyénkben 167 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, míg egy nappal korábban 133, azt megelőzően pedig 60 volt a regisztrált új fertőzöttek száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hazánkban folyamatosan zajlik az oltás, már 1 229 827 fő a beoltottak száma, ebből 351 694 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

Az új fertőzöttek száma országosan 9011, ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 627 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 346 904 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 134 652 főre emelkedett.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában