gyakorlat

2021.03.29. 20:00

Várják a nyári szakmai gyakorlatra a fiatalokat

A Paksi Atomerőmű fontosnak tartja, hogy a tevékenységi körével összefüggő szakirányokban a felsőoktatási intézmények hallgaltóit gyakorlatra fogadja, ezzel is támogatva a felsőoktatást. Így az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is fogadnak nyári szakmai gyakorlatra hallgatókat.

Munkatársunktól

Fotó: Shutterstock

Az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is fogad nyári szakmai gyakorlatra hallgatókat a Paksi Atomerőmű. A gyakorlaton részt vevő fiatalokkal hallgatói munkaszerződést kötnek, összhangban a Munka Törvénykönyve előírásaival. Kérik, hogy a jelentkezéshez különböző dokumentumokat is mellékeljenek, mint például a rövid szakmai önéletrajzot, adatlapot, a Hozzájárulás a személyes adatok kezeléséhez nyomtatványt kitöltve és aláírva. Ezeket elektronikus úton kérik elküldeni.

A nyári szakmai gyakorlatra történő jelentkezéseket április 16-ig fogadják. A jelentkezések elbírálási határideje május 21.

Az elbírálás eredményéről minden pályázót elektronikus levélben értesítenek. Ezt követően felveszik a kapcsolatot a kiválasztott hallgatók felsőoktatási intézményeivel az együttműködési megállapodásért. A szakmai gyakorlat legkorábbi kezdési időpontja július 12. A hallgatói munkaszerződés megkötéséhez szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat, valamint a rendőrhatósági erkölcsi bizonyítvány, melyet az erőmű intéz. Az információkat és tudnivalókat elküldik a hallgatók részére. Az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot szintén az erőmű bonyolítja le. A munkába járást az erőmű saját autóbuszjárataival biztosítják, a gyakorlat idejére a szállásról a diákoknak saját maguknak kell gondoskodniuk.

A gyakorlat megkezdése előtt minden hallgatónak részt kell vennie a kétnapos Belépőképzés tanfolyamon, majd azt követően sikeres vizsgát kell tennie ahhoz, hogy az atomerőmű területén önállóan közlekedhessen, illetve konzulense irányításával munkát végezhessen. A képzés költségét a Paksi Atomerőmű Zrt. viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában