A felnőttek csaknem felét beoltották

Brunner Mónika

Decs, 2021. prilis 20. Oltsra vrakozk a Magyar Honvdsg oltbusznl Decsen 2021. prilis 20-n. Ezen a napon a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcinval oltottak. MTI/Kiss Dniel

Fotó: MTI

Szaka Gyula polgármester tájékoztatta lapunkat: a tizennyolc év feletti gyönki lakosok oltottsági aránya negyvenkilenc százalékos a településükön. Tehát a felnőtt korúak csaknem a felét beoltották a háziorvosok a rendelőkben, az oltópontokon és a Magyar Honvédség oltóbuszán. Ismertette még, hogy a regisztráltak több mint kilencven százaléka már legalább az első oltáson átesett.

A Magyar Honvédség oltóbusza április huszadikán járt a településükön. Az egészségügyi szakemberek aznap száznyolcvan embert oltottak be, közülük száznegyven gyönkit és negyven regölyi háziorvosi praxisból érkezőt. Az oltások során Pfizer vakcinát használtak. Az oltásban résztvevő honvédek ellátásáról egy helyi civil szervezet, a Hunor Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Egyesület gondoskodott.

– Az elmúlt két hónapban az önkormányzat legfontosabb feladata volt az oltások szervezése, a háziorvosok munkájának segítése, illetve az oltandók Gyönkről Bonyhádra szállítását is megoldottuk. A beoltottak létszámával elégedettek vagyunk – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában