A járvány Tolna megyei gócpontja lett Bogyiszló

Megugrott a fertőzöttek száma, és mintegy tíz embert temettek el a koronavírus miatt az idén Bogyiszlón. Ez egy kétezer lelkes faluban riasztóan magas adat.

Wessely Gábor

Forrás: Shutterstock

Bogyiszló átmenetileg a járvány egyik Tolna megyei gócpontjává vált. Most már csökkennek a számok, de Tóth István polgármester így is óvatosságra int.

– Az a probléma, hogy fegyelmezetlenek az emberek – mondja. – Lazán veszik a szabályokat, maszk nélküli összejöveteleket, baráti találkozókat, bulikat tartanak, és ez a brit mutáns nagyon könnyen és gyorsan terjed. A fiatalok hazaviszik a családtagjaiknak, s az idősebbek már nem vészelik át olyan könnyen, mint ők. Vétlen okozói lehetnek olyasminek, ami elkerülhető lett volna…

A falu háziorvosa, dr. Szabó Gábor is arra hívja fel a figyelmet, hogy szabálykövetőnek kell lenni, és az oltás életeket menthet. Néhány példát is felhoz a hanyagságra, persze nevek említése nélkül.

– Óvónő végzettségű anyuka – mondja – lázasan fekszik otthon, és a gyerekét mégis elküldi az óvodába. Postás, szintén lázas, gyerek az oviban, feleség viszi az öregeknek az újságot. Elképesztő felelőtlenség!

Mindenkit arra kér dr. Szabó Gábor, hogy vigyázzon magára és másokra, és regisztráljanak az oltásra, akinek magától nem megy, annak szívesen segítenek. Van a rendelőnél egy postaláda, oda is bedobhatják a jelentkezést, van facebook-oldaluk, ott is jelezhetnek. Minden vakcina bevizsgált, fölösleges válogatni. Aki biztonságban szeretné érezni magát, aki nyáron utazni akar, fesztiválozni, az most mozduljon meg, mert ha nem lesz a védettségét igazoló dokumentuma, nem biztos, hogy oda mehet majd, ahova akar.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában