Modern városok program

2021.04.15. 14:43

A strand mellett épül a rekreációs központ

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Az eredetileg tervezett helyen, a sportcsarnok mellett épül meg Szekszárdon 2024-re vagy 2025-re a Modern városok program támogatásával a rekreációs központ, mondta csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere.

Ezt a korábbi tervet tavaly a közgyűlés akkor még többségben lévő Éljen Szekszárd frakciója megváltoztatta, miszerint a 2015-ben bezárt régi uszoda helyén épüljön fel a létesítmény. A Miniszterelnökség viszont, mint a Modern városok program gazdája arról tájékoztatta a szekszárdi önkormányzatot, hogy szerződő félként nem járul hozzá a helyszín megváltoztatásához, nem engedélyezi a források más helyszínen történő felhasználását. Ez ugyanis egy koncepció része, amely magába foglalja az uszodát, strandot, sportcsarnokot is. Néhány éve eleve úgy épült meg a strand fogadóépülete is, hogy az a strandnak, az uszodának és a rekreációs központnak kiszolgálására is alkalmas legyen.

Az 1600 négyzetméteres rekreációs központ a strand parkolójának kétharmadán épül, benne ezer négyzetméternyi medence, s rehabilitációs rész lesz. A megszűnő parkolók helyett pedig a vasút melletti, ma eléggé elhanyagolt területen négyszáz járműnek lesz hely. A strandfürdő, az épülő fedett uszoda, a sportcsarnok, a tervezett, jég-, tenisz- és fallabdapálya a rekreációs központtal Dél-Dunántúlon egyedülálló sportkomplexumot alkot majd. A hajdani városi fürdő helyén, ahova az ellenzék a rekreációs centrumot tervezte, lehet majd szolgáltatóház, idősek otthona, esetleg lakópark, mert a városközpontban lakások építésére nincs üres telek, de szóba került parkolóház építése is. Erről majd később döntenek.

Borítóképen: Ács Rezső polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában