beruházás

2021.04.10. 14:00

Elkezdték a Kossuth utca felújítását Bonyhádon

Vizin Balázs

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Március 29-én elkezdődött a Kossuth Lajos utca felújítása. Még a tavalyi évben sikeresen szerepelt a város egy belügyminisztériumi pályázaton, ezt önerővel kipótolva valósulhat meg a felújítás. Időközben a közbeszerzési eljárás is lezajlott, így nem volt akadálya annak, hogy a héten elkezdődjön az összesen bruttó 65 millió forintos beruházás.

A kivitelező KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Kőműves Krisztián elmondta: sokrétű a feladatuk a szegélyépítésektől az új beton- és kopóréteg kialakításán át az aszfaltozásig. A felújítás az Árpád utcától a lakott terület végéig, vagyis a településtábláig tart.

Kőműves Krisztián hozzátette, az ütemtervük szerint június elejére adják át a felújított szakaszt a forgalomnak.

– A kivitelezés egésze alatt igyekszünk a lehető legkevesebb fennakadást okozni a közlekedésben. Teljes lezárásra a marás és az aszfalt húzásakor kell számítaniuk az autósoknak, ami várhatóan májusban lesz majd, előzetes lakossági tájékoztatást követően – jegyezte meg a cégvezető.

A tavalyi év jó gazdálkodásának köszönhetően 315 millió forint megtakarítással fordulhatott erre az évre a város önkormányzata – nyilatkozta még korábban Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere kiemelte, ezzel a pénzzel tudtak a költségvetésben tervezni saját forrásként.

Az idei fejlesztések is a lakosság legszélesebb körét érintik, járdák és utak újulnak meg. Többek között felújítják a Winkler utca teljes útburkolatát, a Fáy Lakótelepen pedig új parkolóhelyek épülnek.

Már elkezdődött a Váraljai Ifjúsági Táborban a szálláshelyek felújításának következő állomása, illetve a szintén nemrégiben megszépült Perczel kastély bútorzatának beszerzése is – emlékeztetett a városvezető.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában