Szekszárd

2021.04.16. 16:20

Hétfőtől ingyen buszozhatnak az alsó tagozatos gyerekek

TEOL

Minden közlekedési eszközön, így a buszokon is gyakran felejtenek különböző tárgyakat az utasok (Fotó: Makovics Kornél)

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-től újraindul a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán, emiatt a helyközi autóbusz-közlekedésben hétfőtől bizonyos területi kivételekkel visszaáll az iskolai menetrend. Ezzel összhangban Szekszárdon a helyijáratok is a tanítási napokon megszokott módon közlekednek – tájékoztatott az Önkormányzati Sajtóiroda.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az iskolakezdés zavartalansága érdekében az alsó tagozatos gyermekeket április hátralévő részében a helyközi közlekedésben mentesíti a jegy- és bérletváltási kötelezettség alól.

Mindezek alapján a Volánbusz Zrt. Szekszárdon a helyi autóbuszjáratokon az alsó tagozatos gyermekek részére az áprilisi hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül biztosítani fogja az utazási lehetőséget. Továbbá a közlekedési vállalt az április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban április 19-i kezdő érvényességi dátumú, 30 napos helyi tanulóbérleteket április 26-ig kezelési költség felszámítása nélkül visszaváltja.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában