haltelepítés

2021.04.18. 09:30

Kis ragadozók kerültek a holtág vízébe

Tízezer darab csukaivadékot helyezett ki a Tolnai Horgász Egyesület a tolnai Északi-holtágba a napokban.

S. K.

Forrás: Beküldött kép

A kis előnevelt ragadozók igen falánkak és hajlamosak a kannibalizmusra, ezért, a kedvező megmaradás érdekében, egymástól minél távolabb, minél nagyobb területen kell szétosztani őket. Ennek megfelelően öt csónakkal, öt szakaszon, az Északi-holtág – a Mádi-Kovács-zsiliptől a nádszűkületig tartó – szinte teljes területén helyezték vízbe az ivadékokat – tájékoztatott Németh István.

A Tolnai HE elnöke elmondta, hogy immár hatodik éve telepítenek ilyen mennyiségű előnevelt csukákat. Eredményesen, hiszen a holtág csukaállománya fokozatosan gyarapodik. Ezzel együtt ebben a vízben a leggyakoribb ragadozó továbbra is a harcsa, ezután következik a süllő és a csuka.

Németh István elmondta még, hogy tavasszal előnevelt süllőt is ki fognak helyezni, a csukához hasonlóan tízezer darabot. Ősszel pedig terveik szerint különböző korosztályú compó, dévér és kétnyaras növendék ponty is kerül még a vízbe.

Borítóképünkön: ilyen apróságokkal gyarapodott a csukaállomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában