korszerűsítés

2021.04.22. 14:50

Megújul tizenkét buszváró Szekszárdon

Újabb tizenkét buszváró újul meg a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával Szekszárdon.

Szepesi László

2021.04.22 Szekszárd. Buszmegállókat fognak szekszárdon felújítani. Ilusztrációs kép. Neveket nem adtak meg. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Egy három évvel ezelőtt elkezdett folyamat újabb állomásáról számolt be csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Három éve döntött a közgyűlés arról, hogy a megyeszékhelyen lévő száz buszmegállót felújítják. A munka háromnegyedét az előző években elvégezték, most pedig egy újabb sikeres pályázat lehetővé tette, hogy további tizenegy helyen tizenkét buszvárót átépítsenek.

A nyáron sorra kerülő korszerűsítéshez szükséges 14 és félmillió forint 85 százalékát a Paks 2-höz kötődő Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz benyújtott pályázat alapján kapta a város, az önrész pedig kétmillió forint. Ebből épülnek, korszerűsödnek buszvárók a Csatári úton, az 56-os út mentén Szőlőhegyen, Ebes pusztánál, a szeszfőzdénél és a MOL benzinkút előtt, valamint a Palánki úton, a Szüret és a Zöldkert utcában, s ezzel a városban már 89 buszmegálló megújul az évek során.

A munka előkészítését Gyurkovics János alpolgármester végezte, s feladata lesz majd az építés szervezése, irányítása is. A felújítandó megállók kiválasztásakor figyelembe vették a forgalmat, a lakosság igényeit, s így például a szőlőjükbe menő szekszárdiak is esőtől, széltől védett helyen várhatják majd a buszt.

A következő hónapokban elkészülő tizenegy buszváró alapozását, a burkolat kialakítását a KÉSZ Kft. végzi. A várók fala 8 milliméter vastag edzett biztonsági üvegből készül, legtöbben lesz pad, szemétkosár, ezek felépítésére öt vállalkozót, vállalkozást hívott meg a város.

Ács Rezső polgármester elmondta, a buszvárók korszerűsítése nem tartozik ugyan a város nagyobb összegű beruházásai közé, de sok embernek könnyebbé, kedvezőbbé teszi az utazást. Ez a munka később tovább folytatódik, mert a megyeszékhely külső területein van még néhány buszmegálló, amit fel kell újítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában