fejlesztés

2021.04.14. 17:30

Negyvenmilliós pályázati beruházást adott át az államtitkár Dúzson

Vizin B.

Fotó: Makovics Kornél

– Jelentős fejlesztési forrás érkezett a választókerületembe az elmúlt két évben a Magyar Falu Programnak köszönhetően: 2019-ben közel 1,1 milliárd, míg 2020-ban valamivel több mint 1,3 milliárd forint – összegezte Potápi Árpád János szerdán Dúzson, ahol ugyancsak ebből a támogatási programból megvalósított fejlesztéseket adott át.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője örömmel nyugtázta, hogy közel 40 millió forint pályázati forráshoz jutott a kistelepülés, amelyből többek között vásárolhattak egy új falugondnoki buszt és fűnyíró traktort a hozzá tartozó szerszámokkal, fejleszthették az orvosi rendelő eszközállományát, továbbá a temető rendbetételére is jutott pénz.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, újabb pályázati lehetőségek nyíltak meg a Magyar Falu Programon belül. Reményét fejezte ki, hogy a választókerületében lévő, támogatásra jogosult 56 településből minél több szerepel majd sikeresen ezeken, hiszen a kormány egyik kiemelt célja a vidék fejlesztése.

Borítóképen: Kerekes József polgármester (balra) és Potápi Árpád János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában