e-sport

2021.04.19. 10:30

Országos rendezvény Szekszárdról

Fekete Dávid

Fotó: Beküldött fotó

Tóth Imre, akit korábban lapcsaládunk hasonló, e-sport-versenyével, a Megyék Csatájával kapcsolatban kérdeztünk, és aki korábban már tető alá hozott Szekszárdon élő e-sport eseményt, ezúttal online versennyel készül a műfaj kedvelőinek.

− Az új májusi projekt egy érdekesség, országos verseny, viszont a játék egy olyan módját formálja át versennyé, ami eddig nem volt. Itt most két fős csapatok küzdenek meg a végső győzelemért – mondta Tóth Imre.

A nevezés ingyenes, cserébe pedig igen komoly nyeremények várják a győzteseket, monitort, fejhallgatókat, egereket és egérpadokat lehet nyerni ugyanis.

Országos versenyről van szó, online lehet nevezni és játszani. − A Szekszárdi Gamer Egyesület oldalán kint van az esemény, mindenki könnyedén megtalálhatja. Bízom benne, hogy a közel 500.000 forintos összdíjazás mindenki számára csábító, hiszen ez országos szinten is kiemelkedő egy játékra számítva. A nehézség egyedül az, hogy több e-sport rendezvényt is bejelentettek utánam arra a hétvégére, így még az is lehet, hogy május 15-én fogjuk közvetíteni a játék hivatalos kommentátorával Német „PierceTheHeaven” Ákossal szokásosan a www.twitch.tv-n.

Mint azt a Facebook-oldalon írják, ez lesz az ország első League of Legends 2v2 bajnoksága.

Tóth Imre elmondta, hogy egyesületével a későbbiekben szeretnének tovább gyarapodni, fejlődni, s nem mellesleg jótékonykodni. Nemrégiben a szekszárdi mentőállomáson jártak.

− Az egyesülettel szeretnék több helyen is jótékony felajánlásokkal segíteni, ahogy az tettük pár napja a Szekszárdi Mentőállomással is. Azóta már többen megkerestek, hogy szeretnének csatlakozni ezekhez a jótékonysági megmozdulásokhoz, így már most látom, hogy van értelme annak, amibe belekezdtem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában