Fontos apróságok

2021.04.14. 15:30

Rendbe hozzák a Liszt tér burkolatát

A megyeszékhelyen zajló és tervezett milliárdos beruházások mellett apróságnak tűnő, de az itt lakók mindennapjait komfortosabbá tevő, ezért fontos kisebb munkákról beszélt Gyurkovics János a Liszt Ferenc téren szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárd alpolgármestere elmondta, több bejelentés, panasz érkezett az önkormányzathoz, mert a város központjában, a Liszt Ferenc téren töredezett, balesetveszélyes a járdaburkolat és a klinkertéglából kialakított lépcsők sora.

A városközpont szebbé tétele ugyan szerepel a Garay tér és a Luther tér közötti területen megvalósítandó, 1.25 milliárd forintba kerülő „Zöld város kialakítása” című programban, ám a városvezetés most úgy döntött, a balesetveszély miatt nem lehet annak megkezdéséig várni, a Liszt Ferenc teret azonnal rendbe kell tenni.

Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi önkormányzattal keretszerződésben álló KÉSZ Kft. szakemberei – amint a tavaszba visszaszökött tél véget ér, vagyis várhatóan a jövő héten – néhány nap alatt kijavítják a lépcsők és a burkolat hibáit.

Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a Barátság utcában tavaly átadott Generációk parkját az ott lakók kérésére be fogják keríteni. Az önkormányzat szakemberei másfél méter magas kerítéssel veszik körbe a játszóteret, hogy egyfelől a gyerekek véletlenül se szaladjanak ki az úttestre, másrészt hogy éjszakára bezárják a parkot. Ott ugyanis sajnos már történtek rongálások.

A nyitva tartás idejét a környéken lakókkal egyeztetve határozzák meg. A parkban lévő mosdó és ivókút pedig – miként a városban található többi ivókút is – a COVID-19 járvány miatt egyelőre nem működik.

Borítóképünkön: Gyurkovics János alpolgármester a felújításra érett Liszt Ferenc téren tartott sajtótájékoztatót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában