környezettudatosság

2021.04.11. 14:00

Sütőolaj- és sütőzsiradék-begyűjtőket helyeztek ki Pakson

Tolnai Népújság

Fotó: Facebook

Használt háztartási sütőolaj- és sütőzsiradék-begyűjtő konténereket helyeztek ki Paks tíz pontjára, ezzel újabb lépést téve a környezettudatosság felé – olvasható a Paks Fm oldalán.

Gyűjtőedények kerültek a Kölesdi és a Barátság útra, az Árnyas, az Újtemplom, a Tavasz a Pál, a Virág, a Petőfi, a Táncsics Mihály és a Villany utcába. A külső városrészekre, így Dunakömlődre, Gyapára, Cseresznyésere, Biritóra és Csámpára szintén konténereket tettek ki. A megbízott kezelő az ÖKO Munkacsoport Alapítványt is segíti, hiszen minden leadott kilogramm olaj után huszonöt forinttal támogatja a szervezetet. Jantnerné Oláh Ilona kuratóriumi elnök az alapítvány nevében örömmel fogadta a segítséget. Paks mintegy öt éve tagja a Klímabarát Települések Szövetségének.

Szabó Péter polgármester már használta Fotó forrása: Facebook

A tiszta energiát termelő Paksi Atomerőmű tőszomszédságában működik az ország egyik legnagyobb naperőműve, a városban bevezették az elektromos tömegközlekedést, és a közintézményekben napelem is szolgáltatja az áramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában