Szekszárd jól áll a vírus elleni küzdelemben

Március 3-án nyílt meg az oltópont Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. Az eltelt bő egy hónap során végzett munkát értékelte csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Gyurkovics János, a megyeszékhely alpolgármestere és Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Gyurkovics János előbb az országos számokat ismertette, miszerint eddig 3 millió 840 ezren regisztráltak, s közülük 2 millió 600 ezren már megkapták legalább az első oltást, s már több mint egy millióan a másodikat is. Minden valószínűség szerint a hónap végéig mindenki megkapja az első oltást, aki regisztrált.

Az alpolgármester említette, hogy a Babits Mihály Kulturális Központban az oltópontot a Tolna Megyei Kormányhivatal, a szekszárdi háziorvosok, asszisztensek, a védőnői szolgálat és a kulturális központ összefogásával hozta létre Szekszárd önkormányzata, tehermentesítve ezzel a megyei kórházban működő oltópontot is.

Berlinger Attila elmondta, az emeleten megfelelően kialakított öt helyiségben márciusban három és félezer oltást adtak be az orvosok, ezek közül több mint ezeregyszáz már a második volt. Áprilisban egy hét alatt pedig – bár az ünnepek alatt zárva volt a ház – kétszázan kapták meg az első, s több mint ezren a második oltást is.

Miután a kórházi oltóponton, ahol az ünnepek alatt is dolgoztak az orvosok, összességében többször annyian oltakoztak, mint a Babitsban, így biztos, hogy Szekszárd országosan is jól áll a vírussal szemben folytatott küzdelemben.

Gyurkovics János alpolgármester hangsúlyozta, a regisztráltak értesítését, behívását is átvette a kulturális központ, s ez jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Babitsban az eltelt bő hónap alatt már összesen 4728-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. Egyébként ma már az itt dolgozók értesítik telefonon azokat is, akik a megyei kórházban kapják meg a védőoltást.

Segítették a munkát a közterület-felügyelők is – folytatta –, akik az oltásra érkezőket útba igazították. Hangsúlyozta, hogy a további gyors, zökkenőmentes munka feltétele, hogy mindenki pontosan az előre jelzett időre érkezzen az oltóponthoz.

Borítóképünkön: Gyurkovics János alpolgármester (jobbról) és Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója tájékoztatta a sajtót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában