Föld napja

2021.04.09. 15:30

Szemétszedési akciót hirdetnek Szekszárdon

Szemétgyűjtési akciót hirdet a Zöldtárs Alapítvány április 24-re Szekszárdon.

S. V.

Forrás: Shutterstock

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld napját, a szemétgyűjtési akciót ennek tiszteletére hirdetik meg – tudatta Baltavári István ügyvezető. Mint azt elmondta, a szemléletformáló jelleggel megtartandó akcióra mindenkit várnak, aki számára fontos a környezetünk tisztasága. Hozzátette, rengeteg civil szervezetet szólítottak meg, a szemétgyűjtési akció ötlete pedig pozitív fogadtatásra talált a szervezetek körében.

Az eddigi visszajelzések alapján 700-100 önkéntesre számítanak. Az összefogásban megvalósuló akció résztvevőit délelőtt 9 órára várják az XXL áruház előtti területen. A célterület az áruházak környéke, melyet igyekeznek megtisztítani az eldobott szeméttől.

Baltavári István hangsúlyozta, nem az üzletek, hanem a vásárlók, mi emberek tehetünk arról, hogy a területen felhalmozódott a hulladék.

A szemétszedéshez szükséges zsákot és kesztyűt, melynek viselése a pandémiás helyzetre való tekintettel is különösen fontos, a szervezők biztosítják. Az összegyűjtött szemét elszállítását az önkormányzat vállalta. Az akciót rossz idő esetén április 25-én tartják meg – tájékoztatott az ügyvezető.

Hozzáfűzte, a Föld napján, április 22-én a Zöldtárs Alapítvány önkéntesei a tanulók segítségével a Baka István Általános Iskola környékét is megtisztítják a szeméttől.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában