A közös meccsnézés hiányzott Pali bácsiéknak

Hosszú idő eltelte után végre ismét fogadhatja az időseket a Bonyhádi Gondozási Központ, körülnéztünk, hogyan vélekednek a helyzetről.

Vizin Balázs

Éppen a Tarpa SC – Fémalk Dunavarsány futballmérkőzés ment a tv-ben a Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Klubjának nappali helyiségében. Mivel Palkó Pali bácsi is nagy meccsnéző hírében áll, ezért csak röviden faggattuk arról, hogy milyen érzés számára újból közösségbe járni. – Nagy jó, már hiányoztak a többiek és például a közös szurkolás – adta válaszul, miközben oda-oda pillantott a képernyőre.

– Az idősek mellett mi is nagyon vártuk már a nyitást – kapcsolódott a beszélgetéshez Sebestyén Orsolya. De hogy Pali bácsiékat ne zavarjuk a meccsnézésben, ezért az ebédlőben folytattuk az intézményvezetővel, ahol már javában zajlott a munka, az ételhordók rendszerezése volt napirenden. Mint mondta, azáltal, hogy a Perczel utcában lévő idősek klubjában és a Szabadság utcában található idősek otthonában is újra megnyithatták a kaput a szépkorúak, illetve a hozzátartozók előtt, az eddigieknél is több feladatuk lett, de már várták a korábbi működés visszatérését.

Természetesen kellő óvatossággal és a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tették meg mindezt. Az oltást igazoló kártya – mint az élet több területén – itt is alapvető feltétele az intézménybe történő belépésnek. Ez főként az időseket védi, ugyanakkor kortól függetlenül valamennyiük érdekét szolgálja. Sebestyén Orsolya szerint lassan újból visszatér minden a korábban megszokott, normál kerékvágásba, ami nagyon fontos, elsősorban az idősek szemszögéből, hiszen hiányoznak nekik a közösségi programok, a beszélgetések és az, hogy minden nap társaságban legyenek.

Városi jelenlét

A Gondozási Központ számos feladatot lát el a mindennapok során. Emellett a város egyik lelkes, aktív közössége. Sebestyén Orsolya azt mondta, amint lehetőségük nyílik, ismét csatlakoznak azokhoz a helyi kezdeményezésekhez, amelyekbe az időseket is bevonhatják. Nem is tehetnének másként: ugyanis ők maguk szorgalmazzák például a kirándulásokat, amik az elmúlt években is emlékezetes pillanatokat szereztek számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában