átadó

2021.05.27. 17:30

A város és a térség javát is szolgálja a beruházás

A csütörtökön átadott Agrárlogisztikai Központ része Bonyhád 4,1 milliárdos pályázati sikereinek, a központ a térség javát is szolgálja.

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

– Ismét van mire büszkének lennünk, hiszen a világjárvány nehezítette évben az ipari park újabb csarnokainak februári avatója után ez már a második ünnepi esemény idén – emelte ki köszöntőjében csütörtökön az Agrárlogisztikai Központ átadásán Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere hangsúlyozta továbbá, hogy az uniós forrásból, kormányzati és megyei támogatással létrejött 450 milliós fejlesztés egyike annak a 16 nyertes Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatnak, amely mindösszesen 4,1 milliárd forint értékű fejlesztést eredményez a városban.

– Minden pályázati cél maradéktalanul teljesült, még akkor is, ha sok nehézséggel kellett megküzdenünk az elmúlt öt évben – mondta a polgármester, aki egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a város újabb gazdaságfejlesztést szolgáló beruházásának megvalósítását.

– A 450 milliós támogatásból megépült Agrárlogisztikai Központ létrejöttével nem csak Bonyhád, hanem a térség, a járás és egész Tolna megye gyarapodott – ezt már Potápi Árpád János jelentette ki. A térség országgyűlési képviselője azt mondta, a 2000-es évek elejéig visszanyúló „alapozó munka” kiteljesedni látszik az elmúlt 20 évben Bonyhádon, ezt példázza a mostani beruházás is, és mindazok, amelyek kellő előkészítés után épülhettek meg. – A bonyhádi továbbra is a leggyorsabban növekvő térség Tolna megyében, erre is méltán lehetünk büszkék – tette hozzá az államtitkár, aki sok sikert kívánt a létesítmény üzemeltetéséhez is.

 

Cél és feladat

Az Agrárlogisztikai Központ alapvető feladata a bonyhádi és a környéken élő mezőgazdasági termelők kiszolgálása, terményeik hűtése, tárolása. A projekten több módosítás történt menet közben, ezek mindegyike az irányító hatóság jóváhagyásával zajlott, képviselő-testületi határozattal zárult. Mint ahogy arról is a képviselő-testület döntött, hogy nyílt eljáráson válasszák ki azt a vállalkozást, aki szigorú feltételek mellett, kellő szakértelemmel üzemeltetheti a létesítményt.

 

Képünkön: Papp Vilmos kivitelező (balról), Filóné Ferencz Ibolya, Potápi Árpád János és dr. Beréti Zsolt üzemeltető adta át a beruházást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában