négy osztály búcsúzott

2021.05.29. 17:30

Jubileumi tanév végén ballagtak a garaysták

Szeri Árpád

20210529_Ballagás_Szekszárd_Ballagás Szekszárdon a Garay János Gimnáziumban. Fotó: Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Százegy diák búcsúzott el szombat délelőtt a Szekszárdi Garay János Gimnáziumtól. A fiatalok jubileumi ballagást mondhattak magukénak, hiszen a 125. tanév végén járták végig együtt az Alma Mater virágokkal díszített termeit. Ezt követően már az udvaron – a székeken helyet foglaló szülők, hozzátartozók jelenlétében – szóltak a fanfárok a végzős négy osztály tiszteletére.

– Olyan diákcsapattól búcsúzunk, akik nagyon sok dicsőséget szereztek az intézménynek – hangsúlyozta ünnepi beszédében Heilmann Józsefné igazgató. – Hírnevet a mindennapos helytállással, aminek a kiváló tanulmányi és most már nyugodtan mondhatom, érettségi eredmények a bizonyítékai. Összesen hatvannégy tanuló érdemelte ki tantestületünk dicséretét, közülük huszonnégyen kitűnő, illetve negyvenen jeles bizonyítványt kaptak példás magatartás és példás szorgalom mellett.

A Garay János Gimnázium Emlékérmét Angyal Réka, Hajdú Bálint és Szirányi Péter György kapta meg. Ez az elismerés azoknak jár, akik példamutató magatartást tanúsítottak, kiváló tanulmányi és országos verseny eredményeket értek el.

A stafétát átvevő 11. osztályosok nevében Sebestyén Noémi 11. B. osztályos tanuló köszönt el egy tanévvel idősebb pályatársaitól. A végzősök érzéseit, gondolatait pedig a 12. D. osztályos Szirányi Péter György tolmácsolta. Az ünnepi műsor után a búcsúzó diákok ismét visszatértek tantermeikbe egy utolsó, jelképes osztályfőnöki óra erejéig.

Borítóképünk: A végzős diákok az intézmény zászlaját követve vonultak a gimnázium udvarára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában