Plüss babafészek

2021.05.06. 19:00

Koraszülöttek gondozását segíti az adomány

Főleg a koraszülöttek gondozását segíti az a másfél millió forintnyi ajándék, amit a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának adott át Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

A kórház kis játszóterén tartott ünnepségen sok korszerű, plüssből készített „babafészket”, emellett sapkát, sálat, párnát, takarót vehetett át dr. Harangi Ferenc, a gyermekosztály vezető főorvosa.

A szekszárdi kórház már a tizenkilencedik, ahova ilyen hasznos ajándékokat hoztak. Nyilka Ildikó elmondta, 27 évvel ezelőtt ikerterhességből született egy kislánya, 1 kilo 27 dekával, és csak lehetett volna egy ma 27 éves fia is... Akkor határozta el, hogy százezer koraszülött babának fog majd segíteni.

Verbuvált egy közösséget, és plüssadományokból, plüsslicitekből, pénzadományokból jön össze a segítség. Sok elkötelezett ember ad, hogy segíthesse az évente világra jövő tízezer koraszülött életkezdését. Most legtöbbet a Paks FM rádió és a kalocsai Kék Lovagos Motoros Egyesület segített nekik. Azért pedig, hogy a cseppnyi babákat ne takaróba csavarják, vagy sima pólyába rakják, puha színes plüssből fészket, ölelő kezeket csináltak. Színeset, mert a színek kedvezően hatnak a babák lelkére.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója három szóval jellemezte a történteket: szeretet, gondoskodás, ötletesség. Az osztályvezető főorvos, dr. Harangi Ferenc pedig azt emelte ki, hogy ezekben a színes, puha babafészkekben minden inkubátorban fekvő parányi újszülött jobban érzi majd magát.

Az alapítvány, amely már az ország sok kórházát ajándékozta meg, hamarosan Pécsre visz a koraszülöttek életkezdését segítő adományt.

Borítóképünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában