Kisszékely

2021.05.01. 18:00

Közfoglalkoztatás segít a munkában

B. M.

Újabb növényeket is vetnek a közmunka keretében Csanádapácán. Hamarosan a kápia paprikát is szüretelhetik. 20190702 Csanádapáca Fotó: Csete Ilona CSI Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

A közfoglalkoztatási programok a településen jövő év márciusáig egy éven át tartanak – jelentette be Pajor Ágnes, Kisszékely polgármestere a helyi lapban. Mint ismertette, a mezőgazdasági programot hat főre tervezték és indították, további két főt pedig hosszú időtartamban foglalkoztattak.

A dolgozókkal tervezik a gyümölcsös és a levendulás gondozását, a kertek művelését, a dísznövények ültetését, a közterületek virágosítását, parlagfű-mentesítést, a kaszálandó területek gondozását. A korábbi évekhez hasonlóan a fóliasátrakba paprika, paradicsom, uborka palántákat ültetnek, a körülötte lévő veteményesbe egyéb zöldségféléket vetnek. A terméseredményt segíti a több éve kiépített öntözőrendszer.

Az idén további tövekkel egészítik ki a templomhegyi levendulást. A programban beszereznek vetőmagokat, palántákat, facsemetéket, dísznövényeket, virágtartókat, növényvédő szereket, műtrágyát, kéziszerszámokat, egy rotakapát, egy fűnyírót és egy láncfűrészt, ezeken kívül üzemanyagot, alkatrészeket, gombazsákokat, egyéb anyagokat és munkaruhákat.

Pajor Ágnes polgármester kitért arra is, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők létszáma a tavalyi évhez képest kettővel csökkent. Jelenleg három férfi munkaerő dolgozik.

Arról is beszámolt, hogy az önkormányzat a közterületek kaszálását a közmunkaprogram dolgozóival nem tudja teljes egészében elvégezni. Ezért ismét szükség lesz vállalkozó bevonására, amely lényegesen magasabb kiadással jár.

Borítóképünkön: a fóliasátrakba paprika, paradicsom, uborka palántákat ültetnek (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában