Csikóstőttős

2021.05.04. 18:10

Megoldódik végre az esővíz elvezetése

Sz. B.

20210420 Makó Indul az átereszek tisztítása Makón. Képen: Kálvária utcai átereszek. Fotó: Szabó Imre SzI Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Hosszú évek óta jelent megoldatlan problémát a csapadékvíz elvezetése Csikóstőttősön. Ezt azonban egy 2019-es nyertes pályázat segítségével, közel 195 millió forintból most megoldhatja a település.

A Béke és a Szabadság utcában, valamint a Hunyadi téren terveznek átalakításokat. Többek közt a burkolt árokmedrek kialakítását, a kapubejárók átépítését és új víznyelő csatornák telepítését valósítják meg a projekt keretében.

– Településünkön számtalan problémát okozott a hirtelen lezúduló csapadékvíz nem megfelelő elvezetése, amit eleinte a gazdálkodók árkokkal és a szántási irány változtatásával próbáltak átvészelni – mondta Kreb Imre, a település polgármestere.

– Örülünk a lehetőségnek, hiszen egyrészt megoldódik a vízelvezetés a faluban – folytatta –, másrészt az egységes kapubejárók, valamit a burkolt árkok kialakítása hozzájárul a település összképének javításához.

A munkaterületet már átadták, várhatóan nyár végén zárul a kivitelezés.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában