Rég volt ennyi új fertőzött Tolna megyében

Hétfő reggelre is frissültek a hivatalos adatok, a kormányzati portálon közölt információ alapján szerint tovább csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma Tolnában.

TEOL

Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Tovább csökkent az új fertőzöttek száma a hét első napjára. Míg legutóbb, május elsején arról számoltunk be, hogy harmincnéggyel nőt az új fertőzöttek száma, addig hétfőre huszonhat új fertőzöttet regisztráltak. A koronavirus.gov.hu kormányzati portál adatai alapján ezzel 17241-ről 17267-re módosult a számuk a járvány kezdete óta Tolna megyében. Ezzel sorozatban tizenhatodik napja maradt száz alatt az újonnan felderített napi esetszám.

Ennek megfelelően a heti összes igazolt megbetegedés száma is csökkenő pályán maradt, immáron a háromszáz főt sem érte el. Az egyheti emelkedés hasonlóan alacsonyan utoljára február első hetében volt.

Jelenleg tehát 17267 covidos személyről beszélhetünk egy év alatt Tolnában, ez azt jelenti, hogy százezer főből 8012 ember pozitív teszttel rendelkezik megyénkben, így elmondhatjuk, hogy minden tizenkettedik Tolna megyei lakos kapta el bizonyítottan a kórt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta. 1219 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 528 201 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 228 002 főre csökkent. 4872 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen. A magyar lakosság 42%-a már megkapta az oltást szemben az uniós 24%-kal. Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra. Védelmi intézkedések mellett ma megkezdődtek az érettségi vizsgák.

https://www.teol.hu/orszag-vilag/4-millio-73-ezer-a-beoltott-1219-az-uj-fertozott-elhunyt-106-beteg-3667027/

Borítóképünkön: egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra és lélegeztetőgépre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában