Helyi közélet

2021.05.04. 13:18

Többször is fizethetett ugyanazért a sportközpont Szekszárdon

Elkezdődött a szekszárdi sportközpont pénzügyi átvilágítása – közölte az önkormányzati sajtóiroda kedden Facebook-on. A vizsgálat fényt derített rá, hogy több esetben, egyazon tevékenységre irányuló szolgáltatásért több ügyvédi irodának is fizethetett az önkormányzat.

TEOL

Forrás: TN

Mint ahogyan arról korábban már a TEOL.hu is beszámolt, Ács Rezső polgármester vizsgálatot indított a Szekszárdi Sportközpont Nkft. gazdasági működésére irányulóan. Az átvilágítást főként az indokolta, hogy a cég akkori igazgatója, Malomsoki Krisztián, forráshiányra hivatkozva nem tett eleget fizetési kötelezettségeinek, ezért az intézmény működése veszélybe került. Az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy a sportközpont „nehéz helyzete” ellenére ügyvédekre és tanácsadói díjakra kirívóan sokat költött a korábbi évekhez képest.

Mint arról az önkormányzati sajtóirodától kapott információ alapján ugyancsak beszámoltunk, a cégnek áprilisban súlyos gondokat okozott többek között az áramszámlák kifizetése. Mint közleményükben számosították, ezzel egy időben viszont teljesítettek többek között egy 478 209 Ft értékű tanácsadói és marketing tevékenységről szóló számlát. A közlemény hozzáteszi: mindezt egy olyan időszakban, amikor a közönség előtt zárva volt a sportközpont.

A vizsgálatok során arra is fény derült, hogy több olyan megbízási szerződés is köttetett a sportközpont, valamint – a gazdasági és városfejlesztési bizottság utasítására – az önkormányzat részéről, mely megbízások egyszerre, egy időben ugyanarra a vizsgálatra irányulnak. Vagyis közvetve egyszerre több ügyvédi irodának is fizethetett az önkormányzat ugyanazért a szolgáltatásért, néhány esetben érvényes teljesítési igazolás nélkül – tájékoztatott az önkormányzat, mely hivatalos dokumentumokról készült fotókkal is alátámasztotta a közölteket.

A sportközpont pénzügyeit feltáró részletes vizsgálat jelenleg is zajlik.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=135001161980552&id=108536234627045

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában