Paks

2021.05.11. 19:22

Új, korszerű röntgengépek kerültek a gyógyászati központba

Röntgengépeket adtak át szerdán a Paksi Gyógyászati Központban. A bemutatón részt vett Süli János miniszter, Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a központ főigazgatója.

Kalmár Klaudia

Fotó: Mártonfai Dénes

A betegellátás színvonalának emelése volt a célja az új röntgengépek beszerelésének – tájékoztatott a bemutató programon dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója, aki hozzátette, a két gép három munkahelyet és komplett informatikai átalakítást is jelentett. A beruházás összértéke közel kétszázötven millió forint, és körülbelül két hónap alatt bonyolították le az átalakítást. A központban közben nem állt meg a munka, az egyik röntgengép működött amíg a másikat bontották, és az újat üzembe helyezték. Az új képalkotók sokkal kisebb sugárdózissal dolgoznak, mint az eddigiek, ami a betegbiztonság szempontjából is jelentős dolog. A főigazgató elmondása szerint sokkal élesebb, modernebb képet alkotnak, jobban segítik a diagnosztikát.

Szabó Péter elmondta, nagy lépést tett előre Paks a betegellátás területén. – Több mint tizenhét éves röntgengépeket cseréltünk most le. A beruházás nagyon jól illeszkedik az elmúlt évek gyakorlatához, hiszen az önkormányzat az elmúlt időszakban jelentős fejlesztést valósított meg az egészségügy területén, ilyen például a Deák Ferenc utcai rendelő belső és külső felújítása, amely folyamatosan zajlik. A Paks II. beruházás kapcsán nagy fejlődésen megyünk majd át, azt gondolom, hogy a röntgengépek beszerzése egy nagyon jó kezdet ehhez – hangsúlyozta a polgármester.

Süli János miniszter kiemelte, hogy a koronavíruson átesett betegek tüdőállapotát is kiválóan felül lehet vizsgálni az új berendezésekkel. – Én is biztosan használni fogom a gépeket, hiszen a covidon átesve fel kell mérjem, hogy milyen állapotban van a tüdőm. Érdeklődtem felőle, teljes mértékben alkalmas, hogy bármilyen utóhatást kimutasson. Fontos az együttműködés is a rendelőkkel a városban. Az erőmű bejárata előtt építeni fogunk egy ideiglenes rendelőt, hogy az egészségügyi alkalmasságit és egyéb szűréseket is el lehessen végezni. Köszönöm az egészségügyi dolgozóknak a munkáját, hiszen a központban is gőzerővel dolgoztak a járvány alatt az oltások beadásánál is – zárta beszédét a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában