változás

2021.05.26. 19:10

Új látogatási rend van a kórházban

Vizin Balázs

Fotó: Shutterstock

Már az elmúlt hétvégén új látogatási rend lépett életbe a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet fekvőbeteg osztályain. Dr. Barcza Zsolt intézményvezető főorvos tájékoztatása szerint a látogatási idő minden nap 16:30-tól 18:30-ig tart. A belépés kizárólag a főporta épületénél lehetséges. A betegeket csak egészséges – légúti fertőzés tüneteit nem mutató – személyek látogathatják. A beléptetésnél testhőmérséklet-mérés történik.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy beteghez naponta legfeljebb egy látogató érkezhet, aki maximum egy órát tölthet ott. Valamennyi látogató – életkortól függetlenül – kizárólag érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt birtokában léphet az intézménybe. Ezt be kell mutatnia ellenőrzésre a kórház munkatársainak a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvánnyal együtt.

Az intézményvezető főorvos arra is kitért, hogy az orrot és a szájat eltakaró sebészeti, vagy ffp2-es, illetve ffp3-as (nem szeleppel ellátott) maszk viselése továbbra is kötelező. A járóbetegek az udvaron is fogadhatják a látogatókat. Ebben az esetben nincs korlátozva a látogatói létszám. A fekvőbetegeknél természetesen ez nem megoldható. Dr. Barcza Zsolt hangsúlyozta, a látogatás nélküli, korábban bevezetett csomagátadási lehetőséget a továbbiakban nem tudják biztosítani. – A fenti, visszavonásig érvényes szabályok a betegek egészségét és biztonságát szolgálja – tette hozzá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában