előadás

2021.06.11. 12:35

A hűtőt csukjuk be, és lámpa sem kell mindig

Vizin Balázs

Fotó: A szerző felvétele

– Ez szuper volt! Jöhetünk még egyszer? – kérdezték egybehangzóan a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályos diákjai hétfőn délután az intézmény tornatermében lezajlott előadást követően. Szemlátomást elnyerte a fiatalok tetszését a COLONIA Alapítvány által szervezett ÖKO-Játék program Mesebatyu Társulatának produkciója, amely a környezettudatos szemléletet népszerűsítette.

Koltay Eszter környezetkutató és Sőnfeld Mátyás gyógy­pedagógus, zeneterapeuta adta elő az interaktív játékot olyan tartalmi elemekkel, üzenetekkel csokorba kötve, amelyek hasznos információkkal szolgáltak az ifjaknak.

– Sokrétű a feladatunk, az egyik kiemelt célunk a környezetvédelem és annak népszerűsítése – összegezte Lőrinczné Dávid Mária. A város civil szervezete, a COLONIA Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, minden évben több programot valósítanak meg ennek érdekében, a legutóbbi, az iskolásokat megszólító környezetvédelmi nap is része volt a sorozatnak. – Az előadás arra világított rá a gyerekek nyelvezetén, hogy miként éljék meg a mindennapjaikat, hogyan tudnak egy kis odafigyeléssel spórolni az áramfelhasználással, vagy éppen kevesebb hulladékot termelni. Reméljük, hogy minél több diáknál érnek célba ezek az üzeneteket, mindenesetre a visszajelzések jók, népszerűek a programok, ezt a tavalyi és az idei példa is mutatja – vélekedett a civil szervezet elnöke.

Steiner Krisztián is ezt erősítette meg. Az általános iskola igazgatója úgy fogalmazott, hogy örömmel fogadták be az alapítvány programját, hiszen közös a céljuk és a feladatuk. – Mi is azon vagyunk a kollégáimmal, hogy minél több diák számára tegyük világossá a környezetvédelem jelentőségét. Ez tantárgyaktól függetlenül zajlik, hiszen a történelemtől a testnevelésen át a biológiáig, valamennyi területen van feladat – mondta az igazgató, majd tapasztalatait alapul véve hozzáfűzte, szerencsére otthonról is egyre több tanuló hozza ezt a szemléletet. Ugyanakkor még mindig jelentős azok aránya, akiket formálni kell, de jó úton haladnak – biztosított Steiner Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában