településcsinosítás

2021.06.10. 12:30

Díszcseresznyéket is ültettek, Kakasd pályázatra készül

Szeri Árpád

2021.05.25 Kakasd. Kakasdon a Kakasd felirat körül virágokat ültettek , hogy szépüljön a falu. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Összesen nyolcvanöt tő új növény színesíti a Kakasd helységnév nagyméretű betűi körüli területet. Mint azt Schellné Simcsik Orsolya polgármester lapunknak elmondta, oszlopos díszcseresznyét és többféle cserjét ültettek a földbe a szorgos kezek. Az egyik folt pedig felajánlott egynyári növényekkel nyeri el új, zöldellő külsejét.

A polgármester azt is hozzátette, hogy ez a fajta településcsinosítás a legkevésbé sem afféle egyszeri fellángolás. Éppen ellenkezőleg, egy hosszú távú, gyümölcsöt hozó terv része. Ugyanis idővel Kakasd be kíván nevezni a virágos község pályázatra. Ehhez természetesen szükség van egyrészt a község más területeinek beültetésére, másrészt arra, hogy a növények elnyerjék végleges formájukat. Ez nagyjából egy évbe telik.

Kakasd tehát – ideális körülmények esetén – legkorábban jövőre pályázhat. Ugyanakkor a helyiségnevet kiadó betűk megvilágítása is szerepel a mielőbb kivitelezésre váró tervek között, ehhez a fény­energiát a tervek szerint napelemek biztosítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában