Rotary Club

2021.06.24. 12:30

Ezúttal a Kadarka utcai idősek otthonába kerültek a belga ágyak

Wessely Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Sokan lennének szegényebbek – a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt – a szekszárdi rotarysok tevékenysége nélkül. A Rotary Clubnak több országban van képviselete, mint az ENSZ-nek. A tagszervezetek egymással kapcsolatban állnak, nemzetközi szinten is segítik az adakozást, adománygyűjtést, felzárkóztatást. Fő törekvésük, hogy az üzleti világban és az értelmiség körében egyaránt általánossá váljon a humanitárius célok támogatása.

Németh Gyula, a szekszárdi klub tagja elmondta, egyik legaktívabb partnerük a belgiumi Verviersben működik. Szervezőjük, Luc Boulanger gyakran megfordul Magyarországon. Közvetítésével tavaly harminchat, idén tizenhat használt, de jó állapotú, elektromosan állítható kórházi ágy érkezett a megyei kórházba. Most tizenkét ágyat hozott a belgáktól Rábóczki Péter szállítmányozási cége. Az adomány ezúttal a Kadarka utcai idősek otthonába került.

Rottenbacher Ádám intézményvezető vette át a küldeményt, melyről azt mondta, hogy ennek köszönhetően jelentős minőségi csere történhet ebben az otthonban.

Borítókép: Németh Gyula (jobbról) és Rottenbacher Ádám az átadás-átvételnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában