Nagyvejke

2021.06.15. 16:00

Játszótér építése és útfelújítás a polgármester fő célja

Nagy reményekkel pályázott az idei évben Nagyvejke község önkormányzata a Magyar Falu Program (MFP) felhívásain.

Szűcs Bence

Nincs könnyű helyzetben a völgységi kistelepülés, hiszen a költségvetéséből adódóan az önerőt igénylő pályázatokon nem tudnak részt venni.

– Nagy segítséget jelentenek számunkra a MFP lehetőségei, hiszen a korábbi években nem tudtunk pályázni – szögezte le Palló Lajos Béláné, a falu polgármestere. Megtudtuk azt is, hogy számos területen fejlődést, fejlesztést igényel a település arculata.

A polgármester régi nagy álma, hogy a gyermekeknek kedvezve játszóteret építsenek a faluban. A pályázati lehetőséget megragadva idén kérelmet nyújtott be a község az ehhez kapcsolódó ötmillió forintos támogatásra. A terület kialakítása és megmunkálása mellett korszerű játszóeszközök telepítését oldanák meg a pénzből.

A polgármester hangsúlyozta, az utak minősége sem elhanyagolható, ezek felújítására szintén támogatói okiratot nyújtottak be.

– Településünkön több olyan problémás útszakasz található, amelyeket halaszthatatlanul rendbe kellene tenni – emelte ki a falu vezetője. Ezek közül kettőt, a Fő utcát és a Kossuth Lajos utcát újítanák fel, természetesen pozitív elbírálás esetén.

Mindezek mellett közterület-karbantartást szolgáló eszközök és egy falugondnoki busz beszerzésére szintén pályázott a község. Előbbire ötmillió forint értékben, melyből motoros fűkaszát, sövényvágót, fűnyíró traktort és egyéb kertészeti eszközöket biztosítanának a közfoglalkoztatottaknak. Utóbbira tizenötmillió forintot kaphatnak, melyből egy több feladatot ellátó, korszerű, kilencszemélyes gépjármű beszerzése a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában