Kutyamenhely

2021.06.29. 09:30

Jókor jött a rendésztanulók felmentő serege

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

Két nagyobb katonai barakk, egy kisebb ház és egy faház tervszerű kiürítését hajtotta végre a múlt pénteken a Szekszárdi Kutyamenhely. Nem saját erőből, hiszen ilyen jelentős munka gyors elvégzéséhez nincs meg a személyi feltétel. Ám jött a felmentő sereg!

– Telepünk és a szomszédságunkban található több épület a város tulajdonában van – mondta Fiáth Szilvia létesítményvezető. – Nemrég kaptam az értesítést, mely szerint újonnan induló vállalkozások számára át kell adnunk négy, lebontásra ítélt épületet. Ezeken a helyszíneken edényeket, paplanokat, padlólapokat tároltunk, meglehetősen nagy mennyiségben. Két-három munkatársammal együtt reménytelen lett volna időben végezni.

Huszár Kriszta, a szekszárdi TMSZC Ady Endre Technikum és Kollégium tanára, mint elkötelezett ebbarát, gyakran megfordult a telepen. Arról is tudott, hogy Fiáth Szilviára és kis csapatára erejüket meghaladó feladat vár. Egyeztetett az intézmény vezetésével, az érintett tanárokkal és megnyerte az ügynek a rendészeti szakos, 11. R. osztályos diákokat. Kíséretében huszonnégyen jelentek meg reggel a telepen.

– Több diák most járt itt először, ők valamennyien meglepetéssel értesültek arról, hogy milyen kevés ember lát el milyen sok állatot – közölte Huszár Kriszta. – Azt is nyugtázták, hogy nagy szükség van a munkájukra.

A 17–18 éves lányok, fiúk kitettek magukért. A hőség, a por ellenére serényen dolgoztak és délig mindennel végeztek. Fiáth Szilvia és Huszár Kriszta egyaránt büszke az önzetlen, segítőkész fiatalokra. Az elejtett, rokonszenvező megjegyzések alapján az sem kizárt, hogy a menhely a jövőben is számíthat a tanulókra.

Borítóképünk: Serényen dolgoztak az Ady rendészeti szakos tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában