Paks

2021.06.28. 19:10

Levendulás fagyit ettek, szörpöt ittak és szüreteltek is

Levendula Napot tartott Pakson június 26-án az önkormányzat, a Tourist Info és a Kertbarátok Egyesülete a Paksi Városi Múzeum udvarán.

K. K.

Fotó: Molnár Gyula

A kicsiket és szüleiket kézműves foglalkozás, levendula szörp kóstoló és levendulás fagyi is várta. A program ideje alatt a városban kijelölt köztéri levendulaágyásoknál és a bokroknál szüretelhettek. A levendula termesztéséről és gondozásáról a Paksi Kertbarátokat kérdezhették.

Szabó Péter, Paks polgármestere az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a TelePaks-nak elmondta, a városban is számos helyen megtalálható a most virágzó, széleskörűen hasznosítható növény. A tihanyi levendulafesztivál mintájára született a paksi levendulaszedés ötlete. Nem mindegy azonban, hogyan szedjük le a virágokat, hívta fel a figyelmet Fodor-Szurovszki Tünde városi főkertész. Elmondta, hogy mindenképpen ollóval nyúljanak a növényhez, és két levélnél többet ne metsszenek le róla.

A Levendula-napon számos kísérőprogramon vehettek részt az érdeklődők, levendulás kézműves termékeket készíthettek, a gyerekek illatos képeket, gyurmafigurákat, buzogányt alkothattak. Megtalálhatók voltak levendulás kerámiák, szörpök és illóolajok is. Mindemellett levendula palántákat is vásárolhattak a rendezvényen.

Borítóképünk: Tetszett a program a gyerekeknek is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában