csőcsere

2021.06.17. 16:16

Elkészült a vízvezeték, búcsút inthetnek a csőtöréseknek

Már csak a friss aszfaltcsík és néhány szállításra váró rozsdás csődarab emlékeztet a csőcserére, amely miatt majd negyed év óta a forgalom elől zárva van Szekszárdon az Akácfa, a Babits, az Előhegyi és a Mérey utca.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Korábban a városnak ezen a részén volt a legtöbb csőtörés, ami a vízműnek sok munkát adott, a lakóknak pedig sok bosszúságot okozott. A 200 milliméter átmérőjű gerincvezeték megérett a cserére. Azért, hogy ezt gyorsan, a tervezett kilencven napos határidőn belül, biztonságosan el tudják végezni, ideiglenesen jelentős mértékű forgalomkorlátozásra, a buszjáratok útvonalának megváltoztatására is szükség volt.

A március 26-án kezdett csőcserét a paksi Bau Team Kft. és a szekszárdi Alisca Bau Zrt. szakemberei végezték. Csütörtökön pedig megkezdődött a műszaki átadás mind a négy utcában – mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Gyurkovics János alpolgármester.

A pályázaton nyert 130 millióért új vízvezeték épült, az már teljes hosszában nyomás alatt van. A kötelező vízminőség ellenőrzések is megtörténtek, s az új főnyomócsövön keresztül megy a víz a lakásokba, a megyeszékhelynek azon a részén élő nyolcezer ember biztonságosan kapja az ivóvizet.

Az önkormányzat szakemberei csütörtökön délelőtt felmérték még azokat a hiányosságokat, amelyeket a kivitelezőknek a napokban meg kell szüntetniük, s szinte biztos, hogy határidőre ezekkel is elkészülnek. Ami pedig az útlezárást illeti, a hét végére a gépkocsiforgalom számára megnyitják az utcákat, s hétfőtől a helyi járatú buszok is a régebben megszokott rend szerint közlekednek majd.

Borítóképünkön Gyurkovics János alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában