fejlesztés

2021.06.13. 12:00

Nem okoz gondot ősztől a nagy eső

Ami a pályázatokat illeti, Szakcs szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az elmúlt időszakban számos, a település szempontjából kiemelkedően fontos támogatást nyert el. Az egyik ilyen a helyi vízkár veszélyeztetettségét csökkentő beruházás, melynek megoldására közel 145 millió forintot kaptak.

Sz. B.

Récsei Gábor, a település polgármestere elmondta, több olyan vis maior esemény rázta meg a falut, ami a hirtelen lehulló csapadékvíz miatt okozott problémát. A vízkárok megelőzésére és a csapadékvíz megfelelő elvezetésére több lehetséges felvetést is megvizsgáltak. Végül arra jutott a település vezetősége, hogy a falu vizeit befogadó Faluberki-árok rendezését, majd a legveszélyeztetettebb utcák vizeinek elvezetését szükséges megoldani.

A munkaterület átadását követően, május elején kezdődhetett meg a kivitelezés. A jelenleg is nagy erőkkel zajló beruházás első szakasza a Faluberki-árok belterületi részét hivatott rendbe hozni. Az itt található mederrendszer az átalakításokat követően 210 hektárnyi terület esővízének elvezetésére lesz alkalmas.

A projekt második része az említett veszélyeztetett területeket, a Vörösmarty, a Toldi és a Kurucz utcákat érinti. Itt a meglévő árokrendszert beton­elemekkel látják el, amelyek a vízelvezetést szolgálják majd.

Címkék#Szakcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában