Szűk körben tartják idén is az évzárókat

Az óvodákban már elkezdődött a nagycsoportosok búcsúztatása, az általános iskolákban is napokon belül kézhez kapják a diákok az végi bizonyítványokat és könyvjutalmakat. A járványhelyzet miatt idén is másképp zajlanak az évzárók.

Kalmár Klaudia

Fotó: Mártonfai Dénes

Sok gyermeknek megterhelő volt az idei tanév is a pandémia miatt, a legtöbb helyen még a tanévzáró ünnepséget sem tartják meg a megszokott módon. A pedagógusok azonban igyekeznek a tanulók kedvében járni.

A Paksi Bezerédj Általános Iskolában a tanévzáró június 17-én lesz, a nagy tanulói létszám miatt osztálykörben adják át a bizonyítványt. Az iskolarádióban hallgathatják meg a diákok az igazgatói beszédet, és ezt követően az osztályfőnökök köszönnek el tőlük. Sok szülő szeretett volna megjelenni a rendezvényen, hiszen szívesen látták volna, amikor csemetéjük átveszi a jutalomkönyvet.

A József Attila Általános Iskolában, Dombóváron mivel szintén nagy létszámú iskoláról van szó, úgy döntöttek, hogy a tanévzáró rendezvényt az alsó és felső tagozatosoknak külön-külön tartják. Ha az időjárás is engedi, akkor az udvaron rendezik meg az eseményt. Ezen a szülők is részt vehetnek, viszont az épületbe már nem léphetnek be. A tanévzárás és a bizonyítványosztás náluk így a megszokott ünnepélyes módon június 17-én lesz.

A Szekszárdi Garay János Általános Iskolában ünnepség nem lesz, kétféle megoldást találtak az évzárásra június 17-ére, s az osztályfőnökök dönthetnek arról, melyiket választják. Az egyik, hogy szülők nélkül fogadják a gyerekeket a tantermekben. A másik megoldásnál a szülők jelen lehetnek, ekkor az udvarra kitehetik a bizonyítványokat, és átadhatják a jutalmakat. A legtöbben azonban a tantermi évzárást szeretnék.

Idén így ballagnak a gyerekek

A legtöbb óvodában már elkezdődött a nagycsoportosok búcsúztatása, és évzárókat is tartottak.

A Bonyhádi Varázskapu Óvodában az elmúlt hétvégén kezdődtek az évzárók és búcsúztatások. Összhangban a védelmi intézkedésekkel, de teljesen különböző módon zajlanak, mindenhol az udvaron. A szabadtéri programoknál nem mindenhol korlátozták a családtagok részvételét sem, minden óvoda más-más megoldást talált erre. Az iskolákban több helyen csak egy szülő mehet a ballagásra.

Borítókép: Szép időben az udvaron meg lehet tartani a ballagást. Így tettek a szekszárdi Kölcsey-óvodában is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában