Nak

2021.06.16. 15:30

Több beruházás is elkészült a pandémia alatt

Az óvodaépület tetőfelújítása 18 millió, az óvoda az új játszótere ötmillió forint kormányzati forrásból a valósulhatott meg, mindkettő a Magyar Falu Program keretében.

V. Sz.

20200916 Sárhida Óvoda felújítás,beszerzések óvodások műsora Képen: az óvoda udvara Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

Mobil szennyvíztisztító kiépítésére 103 millió forintot, a nosztány-pusztai bekötőút felújítására szintén több mint 100 millió forintot nyert a település. Az ivóvíz minőségét javító projektre konzorciumban hét településsel 135 millió forint forrás realizálódott a faluban. Mindhárom beruházás az előkészítési szakaszban van.

A Magyar Falu Programban újabb forrásokra adtak be pályázatot. Égetően nagy szükség lenne a kulturális intézmény fűtéskorszerűsítésére, és egy falubuszra is szeretnének támogatást kapni. Rácz Róbert polgármester nagyon bízik abban, hogy a Fő utca csapadékvíz-elvezetésének megoldására végre pénzt nyer a település. Minden nyár félelemmel telik a településen a nagy esőzések alkalmával, amely a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb.

A NAKOIL Kft. az idei évben kis értékű eszközök beszerzésére pályázott. A LEADER-programban konténerre és konténermozgató gépre adtak be igényt. A cél további magtisztító és osztályozó berendezések beszerzése szintén pályázati forrásból.

Programok tekintetében óvatosak a településen, Rácz Róbert polgármester egyelőre csak szabadtéri rendezvényeket engedélyezett. Így Ribizli bohóc a játszóudvaron szórakoztatta az óvodásokat, a gyermeknapot a Szittári-kanyarban, a trianoni megemlékezést pedig a Turul-szobornál tartották meg.

Borítóképünk: ötmillió forintból új játszóteret kapott a naki óvoda (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában