tanfolyam

2021.06.23. 12:00

Tolnában készültek fel az újraminősítésre a mentőszervezetek

Tolnai Népújság

Fotó: TMKI

Tanfolyamon vettek részt a jövőre esedékes INSARAG újraminősítésre való felkészítés keretében június 13–17. között Gunarason a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR és az önkéntes mentőszervezeteket tömörítő HUSZÁR törzstagjai, közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A továbbképzésen Bács-Kiskun, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna megye, a főváros katasztrófavédelmétől vettek részt szakemberek. A programot dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője nyitotta meg, aki a mentőszervezetek nemzetközi együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

A szakemberek a nemzetközi segítségnyújtásban kulcsfontosságú weboldalak használatát, a helymeghatározásban és koordinációban elengedhetetlen okostelefonos alkalmazásokat és az elektronikus adatgyűjtési programok használatát gyakorolták. Ezekről dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes tartott előadásokat.

Fotó: TMKI

A nemzetközi minősítések, külföldi gyakorlatok, valamint a valós beavatkozások tapasztalatait dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a BM OKF veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetője ismertette videókapcsolaton keresztül.

Végül a térséget ért elemi csapás következményeinek felderítése, a túlélők felkutatása, a károk értékelése, további kutató-mentő feladatok elemzése szerepelt a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában