Perczel-kúria

2021.07.15. 14:00

A szövetségi kapitány is csillagos ötöst adott

Egy hónappal a nagysikerű megnyitó után gőzerővel nekiláttak a Perczel-kúriánál az épület minél szélesebb körű hasznosításának.

Vizin B.

Fotó: A szerző felvétele

Bonyhád önkormányzatának jóvoltából és segítségével minden szükséges eszközt és berendezést beszerezhettek.

– Ez a legszebbnek, egyben legnehezebbnek tűnő feladat, hiszen úgy „felöltöztetni” a város történelmének egyik legfontosabb épületét, hogy a hétköznapi használatban is ellássa a feladatát, nem könnyű – nyilatkozta Máté-Geisz Viktória. A kúria rendezvényszervezője kifejtette, az épület amellett, hogy kültéri és beltéri programok helyszínéül is szolgál, szálláshelyként is segít a fenntartásban.

Nemrégiben Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya választotta pihenése helyszínéül a gyönyörű épületet, és elismerően szólt a látottakról, tapasztaltakról.

– Az előfoglalásokból is jól látszik – folytatta a rendezvényszervező –, hogy egyaránt népszerű választás sporttáborok és privát csoportok számára. Az egyik tágas és világos szobát pedig úgy alakították ki, hogy a menyasszonyoknak tökéletes készülődési helyszíne lehessen. Ugyanis a park kiváló megoldás lehet esküvők, polgári szertartások, zenés előadások lebonyolítására.

A kastélyban Kovács Ferenc festőművész állandó életmű-kiállítása, valamint a Perczel-emlékszoba is megtekinthető nyitvatartási időben. Mindemellett a park természetesen nyitvatartási időtől függetlenül látogatható, a Madách utca felőli bejáraton. Tehát, aki csak egy sétát tervez, a hét bármelyik napján megteheti.

Gellei Imre Bonyhádon szurkolt

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Gellei Imre látogatott Bonyhádra vasárnap a Colonia Alapítvány meghívására. A Terítéken… – közéleti beszélgetések sorozat újabb programelemeként szerveződött július 11-i közönségtalálkozó témája természetesen a labdarúgó-Európa-bajnokság volt, különös tekintettel a magyar csapat elismerésre méltó szereplésére.

A vasárnap esti döntőt – sok bonyhádi mellett – Gellei Imre is a rendezvénytéren kialakított Eb-ponton nézte meg. Nem rejtette véka alá, hogy az olasz válogatottnak szurkol, akik bár rosszul kezdték a mérkőzést a második percben kapott góllal, végül a hosszabbítást és a tizenegyeseket követően a magasba emelhették a torna győztesének járó trófeát.

Többek között a Vasas, az MTK, a Ferencváros és a Paks egykori trénere a program kezdete előtt a völgységi várost is bejárta. Elismerően szólt a látottakról, különös tekintettel a megújult sportpálya és a Perczel-kúria nyűgözte le. Mint fogalmazott, a nagyobb városok is megirigyelnék azt a sok fejlesztést, ami Bonyhádot jellemzi és gazdagítja.

Borítóképünk: Máté-Geisz Viktória (balra) adott tájékoztatást a lehetőségekről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában