tetoválás

2021.07.05. 14:00

A tetoválást elkerülte a pandémia-divat

Czirok Róbert szekszárdi tetoválóművész lapunknak elmondta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta egyetlen olyan kéréssel sem találkozott, hogy valaki a Coviddal kapcsolatos tetoválást szeretett volna magára varratni.

Brunner Mónika

20210216 Szekszárd Czirok Róbert tetoválóművész, portré Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság

Fotó: Kiss Albert

Számos, a koronavírussal kapcsolatos tetoválás látható az interneten. Van, aki azt varratta a bőrére, hogy túlélte a Covidot, mások maszkos alakokat, vagy csak maszkokat tetováltattak magukra. A pandémiára utalás világszerte megjelent a tetkóimádók körében is, ám úgy tűnik, mintha minket ez a divathullám elkerült volna. Czirok Róbert tetoválóművész lapunknak elmondta, hogy sem az ő Tolna megyei vendégkörében, de ismerősei meglévő és új kuncsaftjai között sem jelent meg az igény semmilyen módon, hogy tetoválásokban bármilyen utalás legyen a koronavírus-járványra. A legnépszerűbb tetoválásokat illetően elmondta, hogy ez igazából megfoghatatlan, hiszen a divat folyamatosan változik, míg a tetoválás az ember bőrén marad.

– Szeretem az egyedi elképzelések alapján megvalósított alkotásokat, és mindenkit erre igyekszek ösztönözni: legyen a tetoválás egyedi, és szóljon az egyén gondolatairól, mert akkor és attól lesz hiteles – tette hozzá.

A tetoválások megfizethetők, de egy-egy alkotás ára továbbra is sok mindentől függ, például a minta bonyolultságától, hogy színes-e vagy csak fekete, valamint a felület nagyságától, a ráfordított időtől. Általánosságban elmondható, hogy egy kép ára néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedhet.

– A tetoválás motivációja mindenkinél más és más. Külön könyvet lehetne írni arról, hogy ki, mit és miért varrat magára. Alapvetően abban megegyezhetünk, hogy némi exhibicionizmus, illetve extrovertáltság szükségeltetik egy nagy felületű, színes tetoválás viseléséhez – mondta Czirok Róbert.

Ritkaság az egyéni elképzelés

Czirok Róbert tetoválóművész korábban arról tájékoztatott, hogy Tolna megyében nem alakult ki sajátos tetoválási tendencia. Itt is az a meghatározó, hogy általában azt követik az emberek, amit az újságokban és a televízióban látnak. Ha például Rácz Jenőnek tőr van a kezén, akkor minden séf tőrt akar a kezére, ha David Beckhamnek szárnyas kereszt van a nyakán, akkor a focista srácok is azt kérik. Akadnak egyéni ötletek, de azokat kevesen vállalják be, nehogy a költséges tetoválásuk másoknak ne nyerje el a tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában