Élmezőnyben a Tolna megyei átoltottság

TEOL

Békéscsaba, 2021. május 31. Oltóhely a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 31-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Nincsenek nagy különbségek a megyék közti átoltottsági adatokban, ez derült ki a kormányzati tájékoztatásból. Mint az a Miniszterelnökség által mellékelt, július 9-ei állapotot tükröző térképről is leolvasható, az oltottsági arány Budapesten már meghaladja a hatvan százalékot, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod megyében viszont még nem éri el az ötvenet. Tolna ötödik helyen áll az összesített rangsorban 56,5 százalékos oltottsági aránnyal, csak a már említett Budapest (61,3 százalék), Pest (58,6), Fejér (57,8) és Vas megye (57,8) előzi meg.

Forrás: Miniszterelnökség

Csütörtökre az országban 49 új fertőzöttet igazoltak, ezzel összesen 808 661 főre nőtt a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, 742 270-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 36 378. Kórházban 83 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen. Az utóbbi időszakban országosan lassult az oltási tempó, átlagosan kevesebb mint ötezren kapják meg az első adagot naponta.

A koronavirus.gov.hu portál térképe alapján kijelenthető, a fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17780 igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak). A héten pedig mindösszesen négy új eset került nyilvántartásba.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői jelentése szerint Szekszárdon a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja továbbra is alacsony szinten stagnál, így nem kell számítani a fertőzöttek számának drasztikus növekedésére.

Forrás: NNK

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában