Izmény

2021.07.26. 19:10

Hat beruházást adtak át egy napon

V. B.

Nem aprózták el az izményiek, hiszen hat beruházást adtak át hétfőn, ami egyrészt a hatékonyságot, másrészt a település gyarapodását is jelezte.

Kelemen Ferenc összegezte beszédében a megvalósult projekteket. Izmény polgármestere – az ünnepségnek is helyet adó – Hagyományok Házával kezdte a felsorolást, amelyre 4,2 millió forintot nyertek, majd a falugondnoki busz beszerzésére tért ki, amire 15 millió forint támogatást kaptak.

A be- és kitelepítés 75. évfordulója alkalmából keresztet állítottak, ami 800 ezer forintba került, míg a székelykapu – amit szintén ehhez kapcsolódva készíttettek el – 1,2 millió forintba. Végül a járdaépítést és az óvodai játszóudvar fejlesztését emelte ki, amelyekre öt-öt millió forint támogatást nyertek el a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke is részt vett a község apraját-nagyját megszólító rendezvényen, aki többek között arról beszélt, hogy a Magyar Falu Program révén már közel 800 millió forint támogatás érkezett a bonyhádi-dombóvári választókerület településeire.

Borítóképünkön: Az izményi fejlesztéseket átadó Orbán Attila alelnök és Kelemen Ferenc polgármester, mögöttük a székelykapu és az új falugondnoki busz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában