horvát-magyar kapcsolat

2021.07.27. 09:30

Keresztet szenteltek Anna-napon Dombóváron

Varga Szilvia

Fotó: Makovics Kornél

Az Anna-napi szentmisét megelőzően avatták fel azt a keresztet, melyet a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága támogatásával a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat állíttatott. A Dombóvár és Pécs közötti 611. számú főút szőlőhegyi városrész kereszteződésénél emelt feszületet a 816 éves horvát-magyar közös történelem emlékére helyezték el, melyre a tábla felirata is emlékeztet.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében a horvát-magyar kapcsolat történelmi vonatkozása mellett a keresztény értékek és a hit megtartó erejét hangsúlyozta.

A keresztet Barics Gabriel bicsérdi plébános szentelte fel Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, Neven Marcic, Horvátország Pécsi Főkonzuljának tanácsosa, Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere, Szolga József horvát nemzetiségi szószóló és számos más vendég jelenlétében.

Az útmenti keresztet egymillió forint pályázati forrásból állították fel, készítője Nagy Kornél dombóvári kőfaragó.

Borítóképünkön: A keresztet Barics Gabriel bicsérdi plébános szentelte fel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában