nőtt a látogatók száma

2021.07.23. 15:30

Kisszékelyt hamar megszerették a turisták

Brunner Mónika

20210710 Kisszékely Aratónap A Millenniumi Parkból énekelve, korhű öltözékben és eszközökkel indultak a résztvevők az aratás helyszínére. Az érdeklődők láthattak hagyományos kézi kaszálást, bemutatták a gabona útját a kenyéri. Kézi csépelést, kenyér tészta dagasztást és sütést is lehetett látni. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A háromszáz fős településen az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt a településre látogatók száma, azt is mondhatnánk, hogy beindult a turizmus.

– Egy új szálláshelyük lett a múlt évben és az idén is még épül egy további, ezzel így több mint száz főnek tudnak szállást biztosítani – adta hírül Pajor Ágnes, a település polgármestere.

– A szálláshelyeink tele vannak, és sokan érkeznek hozzánk jellemzően egy-egy napra, hogy egy rövid időre szétnézzenek a környéken, vagy csak túrázzanak – mondta és hozzátette, ez annak is köszönhető, hogy júniusban átadták új turisztikai pihenőhelyüket, amely a község központjában, a művelődési házhoz közel található.

Az új turisztikai elem egy fedett tér, ahol három asztal található padokkal, és egy legalább harminc fős csoportnak tud pihenést, étkezési lehetőséget biztosítani túrázás előtt vagy után. A pihenőhelyhez tartozik egy kemence, az úgymond falu kemencéje, ahol a turisták, baráti körök ételeket készíthetnek.

A turisztikai pihenőhelyet az önkormányzat a Leader nyertes pályázatának köszönhetően valósította meg. A pihenő mellett pedig egy új közterületi játszótér kapott helyet, amelyet a Magyar Falu Programban elnyert, négymillió forint pályázati összegből építettek a közelmúltban. A helyi turizmus fejlődését az is segíti, hogy a múlt hónapban egy mintegy tizenegy kilométeres mesetanösvényt adtak át a meglévő tanösvényük mentén.

A meseösvény mobiltelefonos applikációhoz kötött, séta közben Lázár Ervin meséit lehet hallgatni, szórakoztató feladatokat megoldani, gyalogosan állomásról állomásra érkezve. Sok érdeklődőt vonz az évente megrendezett hagyományőrző aratónap is, amelyet a közelmúltban tartottak meg a faluban.

– Szeretnénk turisztikailag még fejlettebbé tenni Kisszékelyt. Számos beruházásunk kezdődött el, például az önkormányzati hivatal épületének és a volt óvodának a felújítása, amelyeknek köszönhetően szintén sokkal szebbé, élhetőbbé válik a község. Azt tapasztaljuk, hogy a hozzánk látogatók hamar megszeretik Kisszékelyt – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: Helyi termékeket lehetett vásárolni az aratónapon

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kisszekely-orzi-a-hagyomanyt-3869048/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában