Szekszárd

2021.07.09. 11:31

Közel háromezer négyzetméternyi járda újul meg

G. R.

Fotó: Mártonfai Dénes

Összesen 82 millió forintból 2900 négyzetméternyi járdát újítanak meg a következő hónapokban Szekszárdon – jelentette be péntek reggeli tájékoztatóján Gyurkovics János alpolgármester annak apropóján, hogy a héten kiderült: a város megkapja a támogatást a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatára.

A Csap utca – ahol az alpolgármester a sajtótájékoztatót tartotta – mellett egyelőre további tíz helyszínen újul meg a rossz állapotban lévő burkolat.

A Csap utca déli részének járdaszakasza újulhat meg először annak a támogatásnak a segítségével, amelyet most nyert el az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz benyújtott támogatásra – derült ki Gyurkovics János alpolgármester pénteki tájékoztatóján. Az összesen 82 millió forintos beruházásból 11 helyen korszerűsítik, teszik biztonságossá a burkolatot Szekszárdon. Mint megtudtuk, a munkákat legkésőbb jövő év végéig kell befejezni, de a tervek szerint a járdafelújítás a későbbiekben tovább folytatódik.

Az alpolgármester elmondta, fontossági sorrendet állítottak fel a járdák állapota szerint. Ebben a körben a Csap utca mellett további tíz helyszínen újul meg a burkolat. Gyurkovics János hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a városban ennél jóval több helyen szorulnának felújításra a járdafelületek, ezért az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy minden évben újabb szakaszt korszerűsíthessenek. Talán ez, a Csap utcai jelenleg az egyik legkritikusabb állapotú járdarész, ennek a felújítása már nem tűr halasztást – hangsúlyozta. Megtudtuk, a kivitelezést valószínűleg a Kész Kft végzi, a munkák elvégzésének határideje, 2022. év vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában