Szekszárd

2021.07.29. 19:10

Más néven, szerényebb programmal fesztiválozhatunk ősszel

Szepesi László

2019.09.14 Szekszárd,Szekszárdi Szüreti Napok. Fotó: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Rendkívüli ülést tartott csütörtök reggel Szekszárd Közgyűlésének Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága, amelyen több, befejezett, folyó és tervezett beruházás költségeinek fedezetére kért támogatásról tárgyaltak.

Így a júniusban elkészült ivóvízhálózat korszerűsítéséhez, illetve a szennyvízhálózat jelenleg folyó energetikai korszerűsítéséhez pályázaton kapott összeg kiegészítését kérik a Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-től. A vízhálózat 200 milliméter átmérőjű gerincvezetékének cseréjére 48 millió forintot nyert a város az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán, s az önerő 89 millió.

A szennyvíz-átemelő szivattyúk cseréjéhez is a pénz fele származik pályázatból, s itt is az önerőhöz kell támogatás. Az OBI-nál lévő körforgalmat a Lidl és Penny csomópontot összekötő út építésének előkészítéséhez, és több kisebb beruházáshoz is kér anyagi segítséget a város a PIP-től.

Délután a Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottság ülésezett. Ezen Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója a következő hónapok szekszárdi kulturális programjairól számolt be. Elmondta, augusztus 20-án Szent István napján a szentmise után gyermek- és népzenei programok lesznek, este pedig a Vármegyeháza udvarán Máté Péter–Cserháti Zsuzsa emlékestet rendeznek.

A város napját, augusztus 29-ét idén is megünnepelik a megyeszékhelyen, viszont a hagyományos Szekszárdi Szüreti Napok helyett szeptember 16. és 19. között Szekszárdi Őszi Fesztivált tartanak, a korábban megszokottól szerényebb programmal.

A bizottság ülésén a Szegzárd Veterán Vegyészek Baráti Társasága nevében Rácz József, az itteni vegyvédelmi zászlóalj hajdani katonája elmondta, hogy a régi bajtársak évente találkoznak. Idén, szeptember 25-én megrendezik a járvány miatt elmaradt találkozót. A volt katonatársak, hogy ezt ünnepélyesebbé tegyék, a Kispesti Katonazenekar hangversenyt adna, s most a zenekar szállításához kért segítséget.

Az ülés végén Csötönyi László elnök bejelentette, a városban többen kérték, hogy a Babits tanyát, amely jelenleg magánkézben van és eladó, vásárolja meg a város. A kezdeményezést a bizottság támogatja, s szándéknyilatkozat megkötését javasolni fogja a közgyűlésnek.

Borítóképünk: Négy napon át, de más néven és szerényebb tartalommal tartanak fesztivált szeptemberben Szekszárdon (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában