kisszékely

2021.07.21. 10:45

Megtalálták a forrást, felújítják a rossz állapotú utat

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A múlt év végén tettük közzé, hogy Kisszékely „faluvégén”, a Szabadság utcában egy lakos megcsúszott az úton és eltört a keze. A rossz utat hibáztatta, amely állandó bosszúságot okoz az ott élőknek. Ráadásul még rosszabb helyzetet teremt, hogy folyamatosan járnak arra mezőgazdasági gépek. Mint aztán kiderült, a különösen elhanyagolt út miatt már korábban több panasz is érkezett az önkormányzathoz, de a helyzetet idáig pénzforrás hiányában nem tudták megoldani.

Pajor Ágnes polgármester az eset megtörténtekor lapunknak elismerte, valóban kritikus állapotban van az útszakasz, de az önkormányzat szűkös keretek között gazdálkodott, egy magas költségvetésű útfelújítást önerőből nem tudtak vállalni. Azzal is szembesültek, hogy hiába nyújtottak be több éven keresztül majd féltucatnyi pályázatot, hogy rendbe tudják tenni az utat, egyszer sem nyertek támogatást. Mostanra ez azonban megváltozott.

– Hál’ istennek, végül sikerült pénzügyi forrást szereznünk a felújításra. A Magyar Falu Program idei nyertes pályázatának köszönhetően a községünk közel húszmillió forinthoz jut, amelyből burkolt utat készítünk. A nagyobb részéből a falu végi útszakaszt újítjuk fel, és a mellette lévő árok rendezése történik meg, a kisebb részéről egy mellékutca rövid szakaszát burkoljuk. Nagyon fontos mérföldkő ez Kis­székely életében, hiszen a beruházás végeztével mindenhol burkolt útjaink lesznek – mondta el lapunknak Pajor Ágnes polgármester.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rendbe-tennek-az-utat-de-nincs-ra-forras-3350602/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában