Napsugár Óvoda

2021.07.20. 12:30

Negyven méter támfal épül a kömlődi tagóvodánál

TN

20200903 Paks Négyszáz embert teszteltek Pakson koronavírusra, az Életfa Otthon egyik munkatársának lett pozitív a tesztje. Szabó Péter Paks polgármester sajtótájékoztatója. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság

Fotó: Molnár Gyula

Támfalat építenek a Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodája mögött. A kivitelezési szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Fülöp István, a kivitelező cég vezérigazgatója írták alá a Városházán – olvasható a TelePaks oldalán.

Szabó Péter elmondta, hogy az udvar hátsó részén van egy körülbelül húszméteres sáv, ami nem használható, mert a lösz magaspartról nagy esőzésekkor sár és omladék jön le, illetve a területen beomlott pincék vannak.

A helyet kerítéssel zárták el, így az óvodások biztonságban voltak, de a támfal megépítésével még inkább fokozódik a biztonságuk, illetve ez a rész is használható lesz. Fülöp István hozzátette, hogy durván negyven méter hosszú, kettő és három és fél méter között változó magasságú, zsalukő támfalat építenek, annak minden járulékos munkájával, amire hatvan naptári napjuk van. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a munkálatokat egy brigáddal kezdik meg, aztán a falazás idején várhatóan három dolgozik majd a területen, ami tíz–tizenöt fő közötti létszámot jelent.

Az is elhangzott az eseményen, hogy a munkálatok idején fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra. A beruházás értéke közel bruttó harmincötmillió forint, amiből tizenhárommillió forintot pályázati úton biztosít a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány.

Borítóképen: Szabó Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában