Sárszentlőrinc

2021.07.05. 12:30

Pénteken ért véget a hittantábor

Wessely Gábor

Már vagy 15-20 éve szervez nyári hittantábort a sárszentlőrinci evangélikus gyülekezet. Az idén közel harminc gyerek vett részt a programon, elsősorban helybeliek, de érkeztek néhányan a szomszédos Pusztahencséről és Nagydorogról is. A táborvezető Nagy Zoltán hitoktató, aki két lelkésszel, Darvas Anikóval és Bakay Péterrel osztozott a feladatokon. A zárás pénteken volt, szalonnasütéssel, énekléssel.

– Reggelenként áhítatot tartottunk a templomban – mondja a táborvezető –, aztán foglalkozások következtek a Teleházban. Darvas Anikóval történeteket találtak ki és adtak elő a gyerekek, Bakay Péterrel dalokat szereztek, velem pedig kézműves tárgyakat készítettek. Volt többféle sportolási lehetőség, kirándulás, bábszínház. Felfedezték a gyerekek, hogy nemcsak a harsány propagandavilág létezik, hanem van egy csendesebb, a lélekből jövő és a lelkeket megtartó hang is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában